voćepovrćemesožitaricemlekojajainputi

Novosti

PROMET ROBA NA PRODUKTNOJ BERZI od 22. do 26. avgusta 2011. godine

(29. 08. 2011.)

Najvažnije iz protekle nedelje:
- Dalji pad cene kukuruza
- Stabilna cena pšenice

Raste nepoverenje potrošača u sveže pileće meso

(19. 10. 2017.)

Povodom učestalih problema sa kvalitetom živinskog mesa i primera trovanja ovom hranom i poverenje potrošača širom sveta je očigledno dovedeno u pitanje.
Prema poslednjem istraživanju američke organizacije NCC (Nacionalni savet za živinu), čak 77% anketiranih građana smatra da se u hranu za uzgoj živine dodaju hormoni, dok trećina veruje da ona sadrži i antibiotike.

Inkluzija mladih poljoprivrednika u IPARD

(18. 10. 2017.)

Mreža mladih poljoprivrednika Srbije pokrenula je projekat “Inkluzija mladih poljoprivrednika u IPARD” uz podršku Ministarstva poljoprivrede.

Za nabavku poljomehanizacije 250 miliona dinara

(17. 10. 2017.)

Razvojni fond Vojvodine raspisao je Konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije. Proizvođači su tako dobili mogućnost da po veoma povoljnim uslovima nabave potrebnu mehanizaciju.

Državne stimulacije kasne, setva je u toku

(13. 10. 2017.)

Nabavku semenskog materijala za jesenju, a potom i prolećnu setvu, subvencionisani kratkoročni krediti namenjeni jesenjoj setvi, povoljnija nabavka goriva i drugog repromaterijala, olakšice pri plaćanju naknade za odvodnjavanje – mere su koje su vlasti najavile kako bi se sanirale posledice suše.

Počinje da radi Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka

(12. 10. 2017.)

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je juče konkurs za zapošljavanje u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka, što je uslov za početak rada nezavisne laboratorije na koju se u Srbiji godinama čekalo i za čije je opremanje novac obezbeđen iz budžeta Evropske unije i Srbije.

Snažan rast izvoza poljoprivrednih proizvoda

(11. 10. 2017.)

Najnoviji mesečni izveštaj o trgovini poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, objavljen od strane Evropske komisije, potvrđuje visok nivo evropskog izvoza poljoprivrednih prehrambenih proizvoda. Evropski izvoz poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u julu 2017. porastao je na 11,3 milijarde evra, što je sedam odsto više nego u julu 2016.

Ministarstvo poljoprivrede podstiče preradu

(10. 10. 2017.)

Ministarstvo poljoprivrede nedavno je donelo Pravilnik o podsticajima za sprovođenje aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti kroz diversifikaciju ekonomskih aktivnosti.

Preventiva jedini lek protiv afričke kuge svinja

(6. 10. 2017.)

Afrička kuga svinja došla je do susednih zemalja. Pojava izuzetno smrtonosne bolesti svinja registrovana je u Rumuniji. Vakcine protiv ove bolesti nema, nema ni leka, nije opasna za ljude, ali zato kod domaćih i divljih svinja pravi ogromne štete jer je stopa smrtnosti izuzetno visoka.

Oktobarski Dani organskih farmi

(5. 10. 2017.)

Centar za edukaciju i promociju Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje Serbia organike uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u okviru projekta ”Podržimo organsko“ organizuje tokom oktobra (15. i 22.) posete organskim gazdinstvima u ruralnim područjima.