voćepovrćemesožitaricemlekojajainputi

PROMET ROBE NA PRODUKTNOJ BERZI OD 9. DO 13.JULA 2018.GODINE

(16. 07. 2018.)

Najvažnije iz protekle nedelje:
• stabilnost cene pšenice

Zbog dva prskanja propade ceo rod

(13. 07. 2018.)

Ukoliko bude potvrđeno i laboratorijski da je reč o gljivici zvanoj “fabrea makulata”, vrlo retkoj štetočini, to će biti prvi put da se pojavljuje u Srbiji.

Kukuruz obećava rekordne prinose

(12. 07. 2018.)

Kukuruz, najzastupljenija žitarica u Pomoravlju, Resavi i Levču, zasejan na više od 50.000 hektara, u veoma je dobrom stanju i obećava rekordne prinose.
Kiša i dovoljno vlage, niže temperature tokom noći i dana, u ovoj fazi svilenja i metličenja, izuzetno pogoduju kukuruzu, rekli su sturučnjaci PSSS za Pomoravski okrug u Jagodini.

Direkcija za robne rezerve kupuje pšenicu

(11. 07. 2018.)

Republička Direkcija za robne rezerve kupuje do 28.144 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda, domaćeg porekla.
Kupovina će se vršiti posredstvom novosadske Produktne berze od poljoprivrednih gazdinstava, zadruga i skladištara koji sa Direkcijom imaju zaključen ugovor o skladištenju merkantilne pšenice.

Bilten – voće i povrće – 27/2018

(10. 07. 2018.)

Prva ponuda ranih sorti jabuka na pijacama u Srbiji; Prikaz cena voća i povrća na zelenim pijacama u Srbiji; Najčešće cene voća i povrća na tržištu u Hrvatskoj.

Bilten – živa stoka, žitarice i stočna hrana –27/2018

(10. 07. 2018.)

Rast otkupnih cena tovne junadi, tovnih bikova i krava za klanje; Pad cena prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje na stočnim pijacama i u klanicama; Viša cena jagnjadi u Čačku, Smederevu i Sremskoj Mitrovici, dviske skuplje u Kragujevcu; Cene stoke u EU; Cene žive stoke na pijacama u Crnoj Gori; Ponuda, potražnja i cene žitarica i stočnog hraniva u Srbiji; Agroinfo vesti; Promet robe na produktnoj berzi u Novom Sadu.

Zbog kiše jedna od najdužih žetvi u prethodnih 20 godina

(10. 07. 2018.)

Zbog kiše koja pada danima još nije završena žetva žitarica koja je počela pre meseca dana i do sada je požnjeveno tek oko 80% površina. ”Zbog obilne kiše i prekidanja žetve znatno je smanjen kvalitet naših žitarica”, kaže direktor Žita Srbije Vukosav Saković.

PROMET ROBA NA PRODUKTNOJ BERZI od 2. do 6. jula 2018. godine

(9. 07. 2018.)

Najvažnije iz protekle nedelje:
• stabilna cena pšenice
• dešavanja na svetskim berzama

Velike poplave i nevreme dižu cene voća i povrća

(9. 07. 2018.)

Velike poplave i nevreme koji su zahvatili pojedine delove Srbije proteklih mesec dana podižu cenu voća i povrća, pre svega na našim pijacama. Ipak, kako dodaju, zbog desetkovanih zasada voća kvalitet je opao pa neće biti izvoza, što će povećati ponudu u zemlji, pa čak i spustiti cenu.

Nedimović uručio prve ugovore iz IPARD-a

(6. 07. 2018.)

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uručio je prvih deset ugovora srpskim poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije od novca iz evropskih fondova.
Ugovori su uručeni u Subotici gde je juče obeleženo godinu dana rada Vlade Srbije, a ministar je tim povodom poručio da će poljoprivrednicima u naredne tri godine na raspolaganju biti 400 miliona evra bespovratne pomoći.