Na zelenim pijacama u Srbiji ponuda jabuke je dobra a smanjena ponuda grožđa

Tema

I ove nedelje ponuda poznih sorti jabuka je dobra. Cene su uglavnom na nivou od prošle nedelje. Trenutno se najviše nudi Ajdared (povećanje cene od 5-10 din/kg na pijacama u Čačku, Loznici, Kragujevcu, Kikindi i Subotici i smanjenje cena u Somboru, Kraljevu i Nišu. Po ponudi sledi jabuka Zlatni delišes (povećanje cene u Kragujevcu, Čačku, Loznici, Požarevcu, Kikindi, S.Mitrovici i Suboticii i pad cene u Smederevu, Pirotu i Somboru). Cena jabuka Gloster i G.Smit je uglavnom na nivou od prošle nedelje. Smanjena je ponuda jabuka Gloster, Melroze i Mucu a cene su na nivou od prošle nedelje.
Ponuda belog i crnog grožđa je smanjena u odnosu na prošlu nedelju. Od belog grožđa trenutno se najviše nudi Afus ali. Porast cena zabeležen je na pijacama u Kikindi, Zrenjaninu i Pančevu, a smanjenje cena na pijaci Z. Venac u Beogradu.
Od crnog grožđa i ove nedelje po ponudi dominira Hamburg. U odnosu na prošlu nedelju beležimo porast cena od 5-20 din/kg na pijacama u Beogradu (Z. Venac), Kragujevcu, Loznici, Požarevcu i Kikindi.