Obnavljanje proizvodnje u Budimki i Srbijanki

U planu je da posle višegodišnjeg zastoja počne proizvodnja u nekada poznatoj fabrici za proizvodnju voća Budimka u Požegi, a učinićemo to uskoro i u valjevskoj Srbijanki, nekadašnjem gigantu u prerađivačkoj industriji Jugoslavije, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović 

Srbiji je potrebna jaka prerađivačka industrija da bi uspešno mogla da rešava probleme u poljoprivredi, posebno u voćarstvu, povrtarstvu i ostalim granama biljne proizvodnje. Zato je neophodno da se širom Srbije izgradi nekoliko snažnih i modernih prerađivačkih kapaciteta ili obnove postojeći.

U planu je da posle višegodišnjeg zastoja počne proizvodnja u nekada poznatoj fabricu za proizvodnju voća Budimka u Požegi, a učinićemo to uskoro i u valjevskoj Srbijanki, nekadašnjem gigantu u prerađivačkoj industriji Jugoslavije, koja sada zbog nesrećno sprovedene privatizacije ne radi.

U Arilju se već gradi moderna fabrika za preradu maline, a uskoro ćemo razmotriti mogućnost izgradnje fabrike u Priboju i drugim mestima. Nadamo se da ćemo u tome uspeti a primer da možemo je i IMT gde smo uspeli da uspostavimo proizvodnju”, izjavio je Branislav Nedimović ministar u Vladi RS prilikom posete 13. Sajmu šljive u Osečini koji je održan toko vikenda.