Otvoren 10. Seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, 12. decembra 2018. godine na Zlatiboru je otvoren jubilarni deseti Seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije (PSSS) sa motom „Put u budućnost - i tradicija i digitalizacija“.

Učesnici Seminara su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Srpske akademije nauka i umetnosti - Odbora za selo, Privredne komore Srbije, Ambasade Kanade u Beogradu, Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije, predstavnici fakulteta i instituta iz zemlje i inostranstva, predstavnici opština i udruženja poljoprivrednih proizvođača i drugi brojni gosti.

Seminar je otvorila prof. dr Snežana Janković, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi. Svečanom otvaranju skupa prisustvovao je gospodin Željko Radošević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, a skup su pozdravili gospodin Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, prof. dr Milovan Mitrović, potpredsednik Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i gospodin Filip Petrović, predstavnik Ambasade Kanade u Beogradu.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg seminara oplemenila je izložba tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda udruženja žena „Vredne ruke seoskih žena Srbije“, kao i izložba fotografija na temu saradnje PSSS sa udruženjima žena.

Izvor: IPN