“Prolećni ukus fest” 13. maja u Beogradu

“Prolećni ukus Fest”, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu.
Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.
Posetioci “Ukus Festa” moći će da uživaju u degustacijama i kupovini sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera.
Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade, džemovi…
Program festivala biće obogaćen panelom na temu “Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu”.

Srpski privrednici na sajmu voća i povrća u Madridu

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) po prvi put je organizovala nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na Meðunarodnom sajmu svežeg  voća i povrća ”Fruit attraction“ 2022, koji se od 4. do 6. oktobra održava u Madridu, objavila je Privredna komora Srbije.
Kako se dodaje, nastup na ovom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Veliko interesovanje za srpsko voće i povrće na sajmu u Berlinu

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća “Fruit Logistica 2022”, koji se održava u Berlinu od 5. do 7. aprila, predstavljeno je 13 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije. Na Nacionalnom štandu Srbije je gužva, a naši privrednici već prvog dana sajma imali su kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima.

Dubai: Dogovoren izvoz u vrednosti preko tri miliona evra

Prve analize učešća naših kompanija na nedavno održanom Međunarodnom sajmu hrane Galfud (Gulfood) u Dubaiju, pokazuju da su firme iz Srbije dogovorile nove izvozne poslove koji premašuju tri miliona evra.
”Za većinu naših proizvođača na sajmu u Dubaiju otvorene su nove poslovne prilike i aranžmani sa UAE, drugim tržištima poput Saudijske Arabije, Jordana, Katara, Indije, Izraela, Kuvajta, Irana, ali i Kanade, Australije i Japana.

Festival-TESTIVAL

 

Narednog vikenda 09.-10.10.2021. godine, se u Beogradu održava "Festival-Testival" u hali Dorćol Platz-a ul. Dobračina 59b. Posetioci će imati priliku da prisustvuju na preko 6 radionica vrhunskih majstora kulinarskih veština i posetite štandove više od 20 izlagača!

Etno sajam "Izvorno iz Krajine" u Negotinu

Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz Negotina, "Agroznanje" iz Zaječara i "Poljosavet" iz Knjaževca, u saradnji sa lokalnim samoupravama ovih gradova, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, organizovaće 8.  i 9. oktobra Etno Sajam "Izvorno iz Krajine" u Negotinu.

Učešće su potvrdile Poljoprivredne savetodavne i stručne službe  Srbije,  Udruženja pčelara, proizvođači vina, narodnih rukotvorina i autentične hrane karakteristične za krajeve iz kojih izlagači dolaze.

Na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu kompanije iz 17 zemalja

Izložba mehanizacije, stočarstva i genetskih potencijala, kao i transferi znanja, takmičenje u gastronomiji i
peski proizvodi od hmelja, naći će se u ponudi na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i 53. Sajmu lova i ribolova, kao i Sajmu ekologije, koji se u Novom Sadu održavaju u od 18. do 24. septembra. Dugoočekivane priredbe organizovane na tradicionalan način, okupiće male proizvođače i velike kompanije iz 17 zemalja, u skladu sa epidemiološkim merama.

Startovali ”Dani poljoprivrede online”

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić juče je svečano otvorio ”Dane poljoprivrede online“ koje u periodu od 18. do 21. maja organizuje Novosadski sajam.
On je tom prilikom naglasio da je onlajn manifestacija dobar način da se i u ovim okolnostima globalne
pandemije pruži podrška proizvođačima. Istakao je i da je poljoprivreda u ovom teškom vremenu pokazala vitalnost kao i da će Sekretarijat nastaviti da snažno podržava ovaj sektor.