Ovčari prikupljaju donacije za završetak klanice u Kniću

 

Udruženje odgajivača ovaca Srbije pokrenulo je akciju prikupljanja donacija kako bi se do kraja realizovao za ovčare veoma važan projekat izgradnje klanice sa prerađivačkim kapacitetom

– Udruženje odgajivača ovaca Srbije rešilo je za sva vremena da stane na put niskoj otkupnoj ceni jagnjadi i ovaca i pokrenulo je inicijativu za izgradnju sopstvene klanice sa preradom ovčjeg i jagnjećeg mesa. Obezbeđena je parcela od 1,3 hektara sa kompletnom infrastrukturom u opštini Knić kao i 50% ukupne vrednosti investicije pomoći od Ministarstva poljoprivrede. Angažovane su najbolje arhitekte i projektanti kao i advokatska kancelarija koja će pružiti kompletnu pravnu zaštitu u sprovođenju projekta – podsećaju u Udruženju.

Ostalo je, dodaju, da se pokaže želja samih odgajivača za klanicom koja bi bila u njihovom većinskom vlasništvu.

Jagnje za spas ovčarstva

Udruženje će sprovoditi akciju ” Jagnje za spas ovčarstva” koja podrazumeva da svi zainteresovani uplate na namenski račun novac u iznosu jednog jagnjeta – 300 dinara puta 40 kilograma.

-To je 12.000 dinara (a ko je u mogućnosti i više) kako bi prikupili ostalih 50% ukupne vrednosti projekta. Svi članovi investitori će imati višu zagarantovanu otkupnu cenu u odnosu na druge. Akcija se sprovodi od 31. oktobra narednih osam meseci – poručuju iz Udruženja.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti putem telefona +381604650065 ili mejla info@uoos.rs