Pokrajina sufinansira nabavku kvalitetnih priplodnih grla

 

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u Vojvodini u 2024. za čiju realizaciju je predviđeno ukupno 150 miliona dinara

Konkurs je otvoren do kraja maja, a predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla junica mlečnih, kombinovanih i tovnih rasa, kao i nazimica i ovaca i koza.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda -junica je do tri miliona dinara bez PDV-a, za nabavku kvalitetnih priplodnih grla – nazimica, ovaca i koza je do milion dinara bez PDV-a.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku je 200.000 dinara bez PDV.

Kako je navedeno, cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini.

Dodaje se da je u sektoru mleko neophodno izvršiti poboljšanje kvaliteta mleka i rasnog sastava stočnog fonda, dok je u sektoru meso neophodno poboljšanje kvaliteta mesa, rasnog sastava stočnog fonda.

Tekst konkursa i svu potrebnu dokumentaciju možete pogledatina linku:
https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-z…