Dobra ponuda voća na većini pijaca uz veću ponudu grožđa

Na zelenim pijacama beležimo dobru ponudu breskve, nektarine, šljive i sve bolju ponudu jabuke i kruške, kako na zelenim pijacama tako i na kvantaškim. Ponuda groždja je bolja od prošlonedeljne. Primetno je opadanje cene crnog grožđa.
Na zelenim pijacama u ovoj nedelji bolja je ponuda crnog grožđa. U odnosu na prošlu nedelju beležimo pad cena od 10-40 din. i to na Kalenić pijaci u Beogradu i zelenim pijacama u Subotici, Zrenjaninu, Kikindi i Požarevcu.
Ponuda domaćih sorti jabuka je veća. Cene na većini zelenih pijaca su ujednačene i na nivou prošlonedeljnih. Beležimo, blag pad cena od 5-10 din/kg na pijacama Subotici, Kikindi i Kalenić pijaci u Beogradu i povećanje cena od 5-10 din na zelenim pijacama u Pančevu i Pirotu. U ponudi su i jabuke iz uvoza sa višim cenama.
Ponuda domaćih sorti kruške je sve bolja. U odnosu na prošlu nedelju povećanje cene je zabeleženo na pijacama u Pančevu, S. Mitrovici i Zaječaru, i blago smanjenje cena na zelenim pijacama u Subotici, Kikindi i Beogradu (Kalenić).