Uprava za agrarna plaćanja pozvala poljoprivrednike da obnove registraciju

 

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede pozvala je poljoprivredne proizvođače da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava izvrše obnovu registracije za tekuću godinu

Iz Uprave za agrarna plaćanja saopšteno je da na taj način poljoprivredni proizvođači ispunjavaju jedan od osnovnih uslova za ostvarivanje prava na subvencije po bilo kojoj meri podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Postupak obnove registracije u Registru pokreće se izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca zahteva u online formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar.

Izborom funkcionalnosti ”Obnova poljoprivrednog gazdinstva“ na portalu https://erpg.eagrar.gov.rs nakon provere podataka upisanih u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava i izborom dugmeta „Podnesi zahtev za obnovu“ izvršena je obnova gazdinstva za tekuću godinu.

“Podsećamo poljoprivredne proizvođače koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave i prihvate i preuzmu rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava”, navodi se u saopštenju. Ukoliko poljoprivredni proizvođači nemaju primedbe, mogu i da se odreknu prava na žalbu, saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi.

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja na adresi https://uap.gov.rs/#kontakt i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi https://eagrar.gov.rs.