Ponuđene u zakup državne oranice

 

Grad Beograd ponudio je preko javnog oglasa u zakup i na korišćenje poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na teritoriji Beograda. Parcele su ponuđene na području gradskih opština Barajevo,Voždovac, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac,Palilula, Sopot, Rakovica, Surčin i Čukarica..
Uslov za učešće u prvom krugu licitacije je da se zainteresovana fizička i pravna lica prijave i podnesu dokumentaciju u aplikaciju do 14. aprila u 14 sati. Otvaranje ponuda za parcele u svim katastarskim opštinama biće 23. aprila. Državno poljoprivredno zemljište izdaje se u viđenom stanju a obilazak parcela pre davanja ponuda je moguć.

Oglas za treći krug javnog nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta raspisan je juče u Somboru. Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 3.514 hektara. Period zakupa za sve jedinice javnih nadmetanja je 15 godina. S obzirom da se trećikrug nadmetanja odvija po uslovima drugog kruga, jedini uslov koji je potrebno da ispune lica zainteresovana za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktvinom statusu tri godine. Prijava na javno nadmetanje se obavljaputem veb aplikacije Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavu je 15. april do 12 sati, a ranglista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 23. aprila.